NEPAL

Een Korte Kennismaking

Vraag offerte Offerte

overzicht

Nepal Kortweg is een aangename introductie tot de rijke cultuur en natuur van Nepal. Dit programma van een kleine week is ideaal voor wie weinig tijd heeft of voor wie een kennismaking met Nepal wil combineren met bijvoorbeeld een reis door Bhutan of India.

De reis focust zich voornamelijk op de vallei van Kathmandu, een culturele schatkamer. Je bezoekt pareltjes als de koningsstad Bhaktapur en de prachtige stupa van Bodnath, maar maakt ook kennis met het leven-van-alledag in de landelijke dorpjes op de rand van de vallei.

Deze inspiratiereis is slechts een aanzet. Wil je langer of korter reizen ? Heb je andere interesses? Vertel het ons en we geven je graag advies op maat

Hoogtepunten van deze reis

  • De rijke cultuur van de Kathmandu Vallei
  • Nepalezen ontmoeten in kleine dorpjes
  • Overnachten in gezellige hotels en guesthouses
  • Ideaal als combinatie met India of Bhutan

dag per dag

Vlucht naar Kathmandu vanuit Europa.
Aankomst in Kathmandu. Verwelkoming op de luchthaven door een van onze medewerkers en transfer naar hotel naar keuze.
Afhankelijk van het uur van aankomst maak je nog een verkennende stadswandeling naar het centrale Durbar Square of door het bruisende Thamel. Briefing over het reisverloop en ’s avonds welkomstdinertje in een gezellig restaurant.

Kathmandu Stad verdient op zijn minst 1 dag voor een volledig bezoek. Met je privégids start je in de ochtend met een bezoek aan de grote hindoetempel van Pashupatinath. Een confrontatie met de vergankelijkheid want de hele dag door vinden hier traditionele crematies plaats. Verderop ligt Bodnath, een immense boeddhistische stupa die de cover van menig reisgids siert. Je waant je er even in Tibet. De namiddag wordt besteed aan een bezoek van Swayambunath, een tweede stupa van waar je een mooi zicht hebt over heel Kathmandu. Afhankelijk van waar je overnacht, kan je van hieruit door de kleurrijke volksbuurten van Kathmandu terug wandelen naar je hotel.

In de ochtend rijd je naar Changu Narayan, het oudste tempelcomplex van de vallei. Nadien gaat het verder naar Bhaktapur, de tweede koninklijke stad van de Kathmandu-vallei. Deze grotendeels verkeersvrije parel telt tal van tempels, tempelpleinen en kleine straatjes met oude Newari-huizen. Hoewel op sommige plaatsen de naweeën van de aardbeving van 2015 nog zichtbaar zijn, is Bhaktapur opnieuw uitgegroeid tot een heus openluchtmuseum waar het aangenaam rondwandelen is. Naast de verschillende tempelpleinen bezoek je er ook nog de bekende pottenbakkerswijk waar je de kleurrijke ambachtslui aan het werk ziet.
Na een late lunch rijd je de heuvels in naar het plaatsje Dhulikhel, prachtig gelegen met zicht op de terrasvelden en op de Himalaya in de verte.

Bij goed weer kan je in Dhulikhel genieten van een geweldige zonsopgang boven de Himalaya. In een kleine 3u wandel je vandaag naar Namobudha (kan eventueel ook met de wagen). De wandeling voert je langs kleine dorpjes waar het vaak lijkt alsof de tijd is blijven stilstaan. Je wandelt over de rand van de vallei en hebt mooie zichten op de Himalaya-pieken in de verte. Namobudha is een belangrijk Boeddhistisch centrum in de Kathmanduvallei. Er is een grote stoepa (gemodelleerd naar Bodnath) en er is ook een klooster met tal van monniken. Na een bezoek rijd je verder naar Balthali, algemeen beschouwd als een van de mooist gelegen dorpen in de Kathmandu Vallei.

Rustig ontwaken op het groene platteland van Nepal, gevolgd door een ontspannen ochtendwandeling in de omgeving van Balthali. De wandeling kan aangepast worden aan je niveau. Je stapt door de terrasvelden, langs kleine boerderijtjes en gehuchtjes waar de Nepalezen druk in de weer zijn.

Via het Newari stadje Panauti rijd je terug naar Kathmandu. In de namiddag bezoek je nog Patan, ooit de tweede koningsstad van de vallei, maar nu vrijwel opgeslorpt door het steeds uitdeinende Kathmandu. Toch heeft Patan zijn charme weten te bewaren en in de straatjes rond het Durbar Square vind je tal van schilderachtige gevels met prachtige balkons.

Je korte Nepalreis eindigt met een transfer naar de luchthaven voor een vlucht huiswaarts of voor een verlenging elders in Nepal, Bhutan, Tibet of India

De vallei van Kathmandu is niet alleen een culturele schatkamer, maar telt ook tal van typische dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan

Praktisch

Deze reis kan het hele jaar door gemaakt worden. Zelfs in de wintermaanden blijven de temperaturen in en rond Kathmandu nog aangenaam.

Ook tijdens de zomer kan je deze reis maken, al behoort een regenbui dan steeds tot de mogelijkheden

De prijs is afhankelijk van de periode, grootte reisgezelschap, hotelselectie en eventuele aanpassingen aan het programma. Wij werken elke reis uit op maat.

In Kathmandu is er een uitgebreid aanbod van accommodaties: sfeervolle guesthouses, leuke boetiekhotels, comfortabele luxehotels en enkele gerenommeerde tophotels. We maken graag voor jou een selectie naar keuze.

In Dhulikel verblijf je standaard in het ecologische Gaia Holiday Home. Wie op zoek is naar iets meer luxe kan opteren voor het Mountain Resort of voor het exclusieve Dwarika’s Resort.

In Balthali verblijf je in een typisch familiaal berghotel. Eenvoudige, maar nette kamers met eigen badkamer.

Deze inspiratiereis is slechts een startpunt: we passen de route, de reisduur en de hotelselectie graag aan aan je voorkeur.
Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om een korte, maar geslaagde reis door Nepal te maken: contacteer ons gerust voor een aantal suggesties.

De reis kent geen enkele moeilijkheidsgraad. Er wordt voornamelijk gewandeld tijdens de bezoeken aan de verschillende bezienswaardigheden. De wandeling tussen Dhulikel en Namobudha is vlot haalbaar voor gezonde mensen

Offerte aanvragen

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy

Schrijf je in op onze nieuwsbrief