NEPAL

Trekking in het Everest gebied

Vraag offerte Offerte

Op trekking in het Everest gebied

Een trekking naar de Everest is de droom van veel reizigers. Genieten van de natuur tussen de hoogste bergtoppen ter wereld. Oog in oog staan met majestueuze pieken als Ama Dablam, Lhotse, Cho Oyu, Everest en nog veel meer. Kennis maken met de gastvrije Sherpa bevolking in de kleine dorpen onderweg. Het zijn maar enkele van de aspecten die een Everest trekking zo onvergetelijk maken.

Vrijwel elke Everest trek start met een spectaculaire vlucht naar Lukla, een klein luchthaventje op 2850m hoogte. Het is het startpunt voor de route naar Namche Bazaar, de belangrijkste nederzetting van het gebied, en verder naar Everest Base Camp.

In het Everestgebied zijn tal van mogelijkheden om op trektocht te gaan, op elk niveau. Je kan gaan voor een supersportieve tocht over hoge passen, maar je kan je ook beperken tot een ontspannen wandeltocht met het gezin. Je kan kiezen voor het avontuur in eenvoudige lodges of je kan opteren voor comfortabele berghotelletjes.

Wij hebben het allemaal  zelf gedaan en stellen dan ook graag voor jou een persoonlijke Everest reis samen die je nog jarenlang zal bijblijven.

Met MyHimalaya op Everest Trekking

  • Zichten op Everest, Lhotse, Ama Dablam,...
  • Kennis maken met de Sherpa-cultuur
  • Elke trekking aangepast op jouw maat
  • Begeleiding door ervaren privégidsen
  • Overnachting in luxe lodges of berghutten
  • Helicopter transfers mogelijk

Everest Trekking op jouw maat

Een van de meest klassieke trekkings ter wereld. Vanuit Lukla wandel je in een 13-14 dagen heen en terug naar het Basiskamp van Mount Everest. Het hoogtepunt wordt de klim naar de top van de Kala Pattar, een prachtig uitzichtspunt op meer dan 5500m.

De route loopt als volgt Lukla – Phakding – Namche Bazaar – Tengboche – Pheriche – Dughla – Lobuche – Ghorakshep – Everest Base Camp – Kala Pattar (5545m) – Dingboche – Kyanjuma – Monjo – Lukla.

Normaliter voorzien we minstens 2 acclimatisatiedagen om de kansen op een succesvolle trekking zo groot mogelijk te maken.

Trekking naar Everest Base Camp

Zonder twijfel landschappelijk een van de mooiste trektochten in Nepal. Deze sportieve tocht voert je niet alleen naar het Basiskamp van Everest, maar laat je ook nog genieten van 3 duizelingwekkend mooie hoge bergpassen en van 2 unieke uitzichtspunten (Gokyo Ri en Kala Pattar). Het spreekt vanzelf dat je fysiek tiptop in orde moet zijn om van deze 20-daagse trekking te genieten.

De 3 hoge passen zijn technisch niet moeilijk, al kan er wel sneeuw of ijs liggen (afhankelijk van het seizoen). Ervaring leert ons dat vooral de oversteek van de Kongma La als ‘zwaar” ervaren wordt. Er is een mogelijkheid om deze pas over te slaan.

De aanbevolen route gaat als volgt: Lukla – Phakding – Namche – Tengboche – Dingboche – Chhukung – Kongma La (5535m) – Lobuche – Ghorakshep – Everest Base Camp – Kala Pattar (5545m) – Lobuche – Dzonghla – Cho La (5420m) – Gokyo – Gokyo Ri (5360m)Renjo La (5345m) – Lumle – Thame – Namche – Lukla.

Om de kans op slagen optimaal te houden, voorzien we onderweg 3 acclimatisatie- of rustdagen.

 

Wie iets meer tijd heeft, raden wij absoluut aan om naast het Basecamp ook langs de meren van Gokyo te trekken.

Deze trekking vanuit Lukla duurt minstens 15 tot 16 dagen en maar liefst 4 keer overschrijd je de grens van de 5000m. Een sportief avontuur maar door voldoende acclimatisatiedagen zeker haalbaar voor actieve stappers.

De route loopt als volgt: Lukla – Phakding – Namche Bazaar – Thame – Lumle – Renjo La (5330m) – Gokyo – Gokyo Ri (5360m) – Cho La (5420m) – Dzongla – Lobuche – Gorakshep – Kala Pattar (5545m) – Dingboche – Tengboche – Namche – Lukla.

Op deze route voorzien we normaliter 3 acclimatisatiedagen.

De trekking kan ook in omgekeerde richting gedaan worden waarbij je eerst naar Everest Base Camp trekt en dan via de Cho La naar Gokyo stapt.

Een alternatieve route waarbij de, vaak ijzige, Chola vermeden wordt, is ook mogelijk.

De Ama Dablam is dan misschien niet een van de hoogste bergen van het gebied, het is zonder twijfel een van de mooiste. Met zijn 6812m kan je hem een groot deel van elke Everest trek bewonderen.

Veel trekkers die de Everest Base Camp Trek iets te klassiek vinden, stappen de jongste jaren naar het Base Camp van Ama Dablam. Het is iets minder hoog (max.4500m) en je kan er genieten van een relatief ongerept deel van de Khumbu.

De hele tocht duurt 9 – 10 dagen (al zijn er mogelijkheden om uit te breiden met enkele zijsprongetjes)

De route loopt als volgt Lukla – Phakding – Namche Bazaar – Tengboche – Pangboche – Ama Dablam Base Camp – Kyanjuma – Monjo – Lukla.

Mits enkele aanpassingen kan de Ama Dablam Trekking ook volledig in luxelodges gebeuren.

Wie het rustig aan wil doen, zal zeker genieten van een Everest Panorama Trek. Tijdens deze trek blijf je onder de 4000m, maar heb je toch prachtige zichten op de hoogste bergen ter wereld. De standaardroute duurt zo’n 7 dagen en  loopt tot het bekende boeddhistische klooster van Tengboche.  We kunnen ook kortere varianten samenstellen van 5-6 dagen.

De standaardroute loopt als volgt: Lukla – Phakding – Namche – Tengboche – Khumjung – Monjo – Lukla 

Wie op een iets luxueuzere manier door de Everest-regio wil trekken, kunnen wij alleen maar onze ‘deluxe Everest’ aanraden. Op een 8-tal locaties vind je comfortabele luxelodges die net dat tikkeltje meer bieden.

Je verblijft er in gezellige (verwarmde) kamers met zachte matrassen en beddengoed. Je hebt de beschikking over een privé-badkamer, geniet van uitgebreidere maaltijden in een aangenaam kader… Kortom ‘Everest in style.’

De lodges liggen tot een hoogte van ongeveer 4000m. Tot het eigenlijke Everest Base Camp kan je dus niet trekken op deze manier. Een tocht naar Ama Dablam Base Camp kan echter wel. 
Vanuit verschillende van deze lodges zijn ook  programma’s met dagwandelingen mogelijk, een mooi alternatief voor wie liever niet elke dag verder trekt.

 

Een van de best bewaarde geheimen in Nepal is Pikey Peak. Naar verluidt vond Edmund Hillary het uitzicht vanop Pikey Peak het mooiste van Nepal. En inderdaad, er zijn weinig plekken waar je 8 toppen van meer dan 8000m kan zien.

Pikey Peak was lang slecht bereikbaar, maar vrij recente aanleg van enkele wegen zorgde er voor dat het startpunt van deze korte trekking in ieders bereik ligt. Je wandelt hier door het lagere deel van het Everestgebied (de Solu) en komt onderweg ook een aantal befaamde boeddhistische kloosters tegen zoals Chiwon Gompa en Thubtenchoeling 

Om rustig te kunnen genieten van deze aangename, maar niet al te zware trek, voorzie je best een zevental dagen

De standaardroute loopt als volgt: Kathmandu – (Phaplu) – Dhap – Japre – Base Camp – Pikey Peak (4065m) – Loding – Junbesi – Taksindu – Phaplu – Kathmandu.

Een trektocht door het Everest gebied is niet alleen een confrontatie met de grootsheid van de bergen, maar vooral een ontmoeting met jezelf

Praktisch

De beste periode voor een Everest Trek loopt van oktober tot november en van maart tot mei. In het najaar kan het koud worden (zeker boven de 3500m), maar de zichten zijn over het algemeen beter. Het voorjaar is warmer en alles komt in bloei, maar er kan meer bewolking zijn.

De keuze van je reisperiode hangt  samen met je programma: een lichte panorama trek kan bijvoorbeeld ook tijdens de wintermaanden, terwijl een 3 Passen Trek dan vrijwel uitgesloten is door ijs en sneeuw.

De hierboven vermelde reisduur bij elk voorbeeldprogramma omvat het aantal dagen trekking vanuit Lukla. Om je totale reisduur van en naar Europa te bepalen, dien je sowieso een viertal dagen extra te rekenen. We voorzien ook steeds een bufferdag in Kathmandu voor het opvangen van problemen met de binnenlandse vlucht vanuit Lukla.

Prijzen: Al onze Everest Trekkings worden op maat uitgewerkt. De prijs is afhankelijk van de periode, reisduur, grootte van je reisgezelschap, maaltijdformule, hotelselectie in Kathmandu, …

Tenzij je voor een luxe-trekking kiest, overnacht je steeds in vrij eenvoudige lodges tijdens onze trekkings. Je beschikt over een tweepersoonskamer met daarin een bed. Een goede slaapzak dien je zelf te voorzien, al kan je in veel lodges ook een extra deken krijgen. In de kamers is geen verwarming voorzien.

Het sanitair is meestal gemeenschappelijk. Warme douches kunnen tegen betaling van een kleine vergoeding. Sommige lodges hebben enkele kamers met eigen toilet/badkamer.

De maaltijden worden geserveerd in een centrale eetruimte waar je ook andere trekkers ontmoet. In de koudere periodes brandt hier een kachel. Zelfs op grotere hoogte is er een uitgebreide menukaart met voedzame gerechten die je  voldoende energie geven voor de wandelingen.

Een ervaren lokale gids begeleidt je tijdens de trekking. De meeste reizigers kiezen er  ook voor om een of meerdere dragers in te schakelen voor het vervoer van de hoofdbagage. Als je dat wil, kan je echter ook zelf je eigen rugzak dragen.

Een trekking door het Everestgebied gaat steeds naar hoogtes van +3500m. Mits de nodige rust- en acclimatisatiedagen, ondervinden de meeste reizigers geen grote problemen door de hoogte. Uiteraard is verblijven op 3500m – 4000m een andere ervaring dan verblijven op zeeniveau. Sommige reizigers nemen, in overleg met hun arts, medicijnen om de symptomen die ontstaan door hoogteziekte te verlichten.

Al onze Everest trekkings vertrekken vanuit Lukla. Dit kleine luchthaventje bereik je per vliegtuig of per helikopter vanuit Kathmandu. Soms worden de vluchten vanuit Kathmandu ook verplaatst naar Ramechap (op een 4-tal uur rijden van Kathmandu). Bij de retour uit Lukla voorzien wij steeds een bufferdag om problemen door weersomstandigheden op te vangen.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief