Nepal

Bardia National Park

Bardia National Park – Nepal

Het Bardia National Park is minder gekend en minder populair dan Chitwan National Park. Vooral zijn afgelegen ligging is voor veel reizigers een belangrijk argument om Bardia National Park links te laten liggen. Het park strekt zich uit over bijna 1000km² in het Westen van Nepal langs de oevers van de Karnali rivier en maakt deel uit van de Terai, het Nepalese laagland.

Net als in Chitwan vind je er een ongekende fauna en flora: neushoorns, tijgers, talloze vogelsoorten, wilde olifanten en Ganges dolfijnen.

De charme van Bardia National Park schuilt echter vooral in het feit dat er zo weinig toeristen komen. Zelfs in de topmaanden kan je in Bardia nog in alle rust genieten van de natuur, zonder veel andere reizigers in de buurt.

BESTE REISPERIODE VOOR BARDIA NATIONAL PARK

Februari – maart en april-mei zijn goede maanden voor een bezoek aan Bardia National Park. Van oktober tot maart zijn de luchten het helderst en heb je ook kans op zichten op de Himalaya in de verte.

De temperaturen in de Terai zijn het hele jaar door erg aangenaam. Naarmate de zomer dichterbij komt, stijgt het kwik gevoelig en in juli-augustus is 35°C en meer geen uitzondering.

In de zomermaanden kan het fiks regenen en staat de begroeiing zeer hoog. Minder geschikt om dieren te spotten, maar ideaal voor wie houdt van een uitbundige flora.

VERBLIJVEN IN OF NABIJ BARDIA NATIONAL PARK

Er zijn voldoende accommodaties beschikbaar in de buurt van Bardia National Park al zijn het er flink wat minder dan in het toeristische Chitwan en zijn ze over het algemeen iets eenvoudiger.

Wie op zoek is naar exclusieve luxe bevelen wij graag de unieke Tiger Tops Karnali Lodge  aan.

Gezien de toch wel vrij lange reistijd naar Bardia National Park, boeken de meeste reizigers een pakket van minimum 4 nachten. Wij regelen dan je verblijf, toegang tot het park, transport en de verschillende uitstappen in het Nationale Park.  Deze formule bespaart je veel onnodig tijdverlies en is in veel gevallen nog voordeliger ook.

MyHimalaya werkt samen met een breed gamma aan verblijfplaatsen. Contacteer ons gerust voor een reisvoorstel volgens je budget en interesses.

MyHimalaya

Verder lezen over Nepal?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief