Ladakh

Slow Travel in Klein Tibet

Vraag offerte Offerte

SLOW TRAVEL IN LADAKH

Op een ontspannen manier genieten van ongerepte natuur en authentieke boeddhistische cultuur tijdens een reis naar Ladakh. Wie zou dat niet kunnen bekoren? Deze genietersreis naar Ladakh neemt je vanuit 3 locaties mee op verkenning door Klein Tibet. Niet elke dag opnieuw je verplaatsen naar een nieuwe bestemming, maar rustig Ladakh ervaren in al zijn facetten. Met de tijd om te ontspannen in een hangmat in een appelboomgaard, om te genieten van een massage of om tot rust te komen tijdens een yoga- of meditatiesessie.

Speciaal voor deze reis naar Ladakh selecteerden we 3 unieke verblijven, elk met hun eigen karakter. Een oud adellijk huis, een leuk boetiekresort en zowaar ook het paleis van de Koning van Ladakh. Wie het nog exclusiever wil, kan verblijven in een luxueus tentenkamp waarbij je je in vervlogen koloniale tijden waant.

Je krijgt een complete Ladakh-ervaring op het ritme dat jij wenst, met de activiteiten en bezoeken waar jij interesse voor hebt. De voorgestelde reisroute is dan ook enkel een suggestie. Een suggestie waarvan we echter overtuigd zijn dat ze je Ladakh in al zijn facetten zal laten ervaren.

Hoogtepunten Ladakh voor Genieters

  • 3 unieke verblijfplaatsen
  • De mooiste boeddhistische kloosters
  • Wandelen in de vallei van Sham
  • De groene Nubra Vallei
  • Verblijf bij de Koning van Ladakh
  • Indrukwekkende bergzichten

Inspiratiereis Slow Travel in Ladakh

Vlucht vanuit Europa naar Delhi. Onze medewerkers verwelkomen je op de luchthaven en brengen je naar de binnenlandse luchthaven voor een vroege vlucht naar Ladakh. Je vliegt over de Himalaya en landt op 3500m in Leh, de hoofdstad van Ladakh.

Bij aankomst wacht je lokale gids je op voor een transfer naar Nimmu House, een oud adellijk huis waar je de eerste dag rustig kan acclimatiseren: wennen aan de hoogte, veel water drinken en kennis maken met je gastheren. De uitgestrekte abrikozenboomgaard of het gezellige terras zijn hiervoor uitermate geschikt.

Alsje dat wil, kan je de dag starten met een yoga- of meditatiesessie met een lokale instructeur. Nadien maak je een eerste uitstap door de Indus-vallei naar Alchi, een religieuze enclave met verschillende boeddhistische tempels. Alchi is bovendien ook nog een gezellig dorp waar het aangenaam kuieren is. mooiste muurschilderingen van Ladakh. Wandeling door het gezellige dorp.

Na de lunch terugkeer naar Nimmu met stop in de prachtig gelegen gompa van Likir. De gompa behoort tot de Gelugpa-sekte en is vooral gekend om het 23m hoge vergulde beeld van de Toekomstige Boeddha dat naast het klooster staat. Een prachtig zicht met de bergen op de achtergrond. Tijd om te genieten van een aperitief. Overnachting in Nimmu House.

Nu je aan de hoogte gewend bent, is het tijd om de natuur in te trekken. Afhankelijk van je conditie, kan je in de ruime omgeving van Nimmu verschillende wandelingen maken die je naar afgelegen dorpjes en hoge bergpassen brengen. Je persoonlijke gids vergezelt je tijdens de tocht. Een aanrader voor iedereen die graag wandelt, is een dagtocht van Temisgam naar Hemis Shukpachen, 2 mooie dorpen gescheiden door een bergpas van bijna 3900m. Er zijn ook lichtere wandelingen mogelijk in de vallei van Ney of je kan met de wagen naar Ulley (het hoogste dorp van de Shamvallei) met onderweg allerlei stops om de benen te strekken en het dorpsleven te ervaren. In de namiddag keer je terug in Nimmu House. Tijd om te genieten van een traditionele Tibetaanse massage ?

Langs de Indus rijd je naar het markstadje Khaltse. Van daar gaat het de bergen in langs de oude weg naar Lamayuru. Een kronkelende route met veel fotostops brengt je boven de indrukwekkende gompa van Lamayuru, temidden van het zogenaamde Moonland. Wandeling naar het klooster en bezoek. Je luncht in een lokaal restaurantje met zicht op het klooster en keert dan door een indrukwekkende kloof terug tot Nimmu House.

Wat volgt is een letterlijk hoogtepunt van zowat elke reis naar Ladakh. Je rijdt de Khardung La op: met meer dan 5600m de hoogst berijdbare bergpas ter wereld. Je hebt er indrukwekkende zichten op de bergen van Zanskar en Ladakh. Aan de andere kant van de pas daal je af in de vruchtbare vallei van Nubra, een indrukwekkende vallei gevormd door 2 wildstromende rivieren. Je zal er 3 nachten verblijven in gezellig boetiekresort nabij Sumur of (indien je gaat voor de ultieme ervaring) in het luxueuze Chamba Camp nabij Diskit.

Niets is indrukwekkender dan met een kopje ‘morning tea’ of ‘morning coffee’ te genieten van de zon die tegen de bergflanken omhoog kruipt. Na een rustig ontbijt, is het tijd om Nubra te verkennen. Een topper is ongetwijfeld de indrukwekkende gompa van Diskit en het nabije reusachtige Boeddhabeeld. Iets verderop liggen de zandduinen van Hunder waar Bactrische kamelen in ronddwalen: dieren die je niet verwacht in de hoge Himalaya, maar die volgens de overlevering achtergebleven zijn na de doortocht van Alexander de Grote. Nadien geniet je van een geweldige zonsondergang met een drankje in de hand.

De tweede volledige dag in Nubra vullen we volledig volgens je wensen in. Er zijn een aantal fijne wandelingen mogelijk, je kan naar de gompa van Ensa, je kan te voet of per fiets enkele typische dorpjes en tempels in de vallei gaan bezoeken. Misschien is het ook wel tijd om opnieuw van een traditionele Tibetaanse Massage te genieten ?

Terugkeer naar de Indus-vallei over de Khardung La. We verblijven in de buurt van Leh. Deze kleine bergstad fungeert zowat als draaischijf van het hele gebied. Het is de plek waar handelaars en landbouwers samenkomen om hun waren te verkopen. Naast een oud Fort en uiteraard een gompa, heeft Leh vooral een gezellige bazaar. In de late namiddag arriveer je bij het paleis van Stok, waar je zal overnachten in het oude verblijf van de Koning van Ladakh. Wie opteert voor een luxueuze tentenkamp verblijft een eindje verderop in het Chamba Camp Thikse.

Uitstap naar enkele van de belangrijkste gompa’s in het Tibetaans boeddhisme. Op een heuveltop ligt de piramidestructuur van Thikse en iets verderop ligt de bekende gompa van Hemis waar jaarlijks een groot boeddhistisch feest doorgaat. Rond Hemis zijn er mooie wandelingen te maken, maar je kan ook een dorpswandeling rond Stok maken waarbij je gids je meeneemt in enkele typische lokale boerderijen Overnachting in het paleis van Stok of in Chamba Camp Thikse.

Vlucht naar Delhi met laat in de avond doorverbinding naar Europa. We voorzien een hotel nabij de luchthaven indien de tijd tussen beide vluchten te lang is zodat je nog even kan relaxen.

Je kan de reis ook verlengen met een langer verblijf in Ladakh of in andere delen van India.

Genieten in Klein Tibet. Vanop 3 uitgelezen locaties maak je kennis met de toppers van Ladakh.

Praktisch

Reisperiode

De beste reisperiode voor Ladakh situeert zich van mei tot half oktober, afhankelijk van je reisroute. Sommige bergpassen openen pas in juni en liggen eind september alweer onder de sneeuw. Vanaf eind september sluiten veel accommodaties ook de deuren voor de aankomende winterperiode.

Tijdens onze zomermaanden (juni tot september) zijn de temperaturen aangenaam met overdag vaak 20°C en veel zon. Neerslag valt er slechts heel sporadisch.

Tijdens deze rondreis verblijf je op 3 zorgvuldig geselecteerde locaties elk met hun eigen karakter.

Nimmu House is een adellijk huis dat mooi gerestaureerd werd door enkele Franse architecten. Je verblijf er in 1 van de kamers in het huis of in de luxetenten in de boomgaard.

Stok Palace, op zo’n 15km van Leh is de oude residentie van de koning van Ladakh. De koning zelf betrekt nog een aantal vertrekken in het paleis en vormde een aantal kamers om tot comfortabele gastenkamers. Je kan ook verblijven in een van de villa’s aan de voet van het paleis.

Stone Hedge Resort en Lchang Nang Retreat zijn twee kleinschalige en comfortabele resorts die een mooie uitvalsbasis zijn voor een verkenning van de vallei van Nubra

De Chamba Camps van Thikse en Diskit behoren tot de topaccommodaties in de Indische Himalaya. Grote luxe-tenten voorzien van alle modern comfort, opgesteld op schitterende locaties.

Ladakh ligt gemiddeld op 3500m hoogte. Hoewel de meeste reizigers zich vrij vlot aanpassen aan de hoogte (mits de nodige rust), kan het voor sommigen de reis toch inspannender maken. We houden hiermee steeds rekening in onze reisplanning en zorgen dat de programma’s zeker de eerste dagen niet al te druk zijn.

Op alle reizen heb je een comfortabel voertuig met chauffeur ter beschikking. Daarnaast reist er ook een Engelstalige gids mee. Hij / zij fungeert als je aanspreekpunt, regelt alle praktische aspecten van de reis en geeft je alle info over de cultuur en natuur van het gebied.

Bovenstaande inspiratiereis geeft je slechts een idee van de reismogelijkheden in Ladakh. Er zijn nog tal van andere routes, bezienswaardigheden, trektochten,.. die we graag in je programma opnemen.

Ladakh wordt vaak gecombineerd met Kashmir of Zanskar, maar je kan bijvoorbeeld ook vanuit Delhi helemaal overland naar Ladakh reizen. Wie meer tijd heeft, kan het ook combineren met andere delen van India zoals Rajasthan of de Taj Mahal.

Heb je zelf zaken die je zou willen bezoeken of heb je zelf een route in gedachten ? Laat het ons weten en we geven je eerlijk en correct advies over de haalbaarheid van je plannen.

Elke reiziger is anders en heeft andere verwachtingen. Daarom werken we elke reis volledig uit op jouw maat, zowel qua programma als qua accommodaties.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief