ZUID INDIA TAMIL NADU & KERALA

Tempels en Groene Magie

Vraag offerte Offerte

ZUID INDIA REIZEN OP MAAT

Zuid India is een heel ander India dan het Noorden. Je vindt er groene palmwouden en oude tempels, tropische stranden en pittoreske dorpen, koloniale stadjes en moderne metropolen. Langs de vele kanalen en rivieren die de regio dooraderen, maak je kennis met donkere Tamils en hartelijke Dravidiërs.

Een reis naar Zuid India is een feest voor alle zintuigen: de milde geur van specerijen en tropisch fruit, bontgekleurde tempelprocessies, vers gegrilde vis op het strand, romantische zonsondergangen boven de jungle. Aan de kust vind je oude vissersdorpen waar de tijd is blijven stilstaan, in de heuvels reis je langs theeplantages boordevol koloniale nostalgie.

De variatie in landschappen, bevolkingsgroepen en culturen zorgt ervoor dat een reis door Zuid India geen moment van verveling kent. Wie het graag iets actiever beleeft kan ontspannen fietstochten of stevige wandelingen maken. Een boottocht door de backwaters van Kerala (met overnachting aan boord) is een absolute aanrader.

Meer en meer komt Zuid India ook in de kijker als een ideale bestemming om even te onthaasten. Vlotte verbindingen vanuit Europa zorgen er voor dat je vrij snel in Kochin of Trivandrum bent. De kwaliteit van veel accommodaties is ongeëvenaard en kan probleemloos wedijveren met klassiekere bestemmingen als Sri Lanka. Welness en Ayurveda krijg je er zomaar bovenop. In Zuid India kan je genieten van Slow Travel in zijn puurste vorm.

Zuid India leent zich uitstekend voor een korte reis van een tiental dagen door Kerala bijvoorbeeld of voor een culturele verkenning van de unieke tempels van Tamil Nadu. Wie meer tijd heeft kan verder reizen naar het iets noordelijker gelegen Karnataka en naar de prachtige historische sites van Hampi

Onderstaande inspiratiereis geeft je alvast een leidraad van wat mogelijk is in een tweetal weken. Contacteer ons zeker met je plannen: elke reis wordt immers precies op jouw maat samengesteld.

 

Hoogtepunten Zuid India

  • De piramide tempels in Tamil Nadu
  • De Backwaters van Kerala
  • Koloniale stadjes vol nostalgie
  • Thee- en specerijenplantages
  • Uitgestrekte natuurparken
  • Mooie stranden om te relaxen
  • De bakermat van de Ayurveda
  • Vlot bereikbaar vanuit Europa

Inspiratiereis Zuid India op maat

Vlucht vanuit Europa naar Chennai, het vroegere Madras, via Mumbai of via een van de Golfstaten. Bij aankomst wacht je privé-chaffeur je op in de luchthaven.  Transfer naar het kustplaatsje Mahabalipuram op zo’n 60km van Chennai. Check in en vrije voormiddag om te bekomen van de reis. In de namiddag een eerste bezoek aan dit charmante kuststadje. Zonsondergang bij de vuurtoren met zicht op de wuivende palmwouden.

Bezoek aan Arjuna’s Penance, een indrukwekkend in steen gehouwen bas-reliëf van bijna 30m op 10m dat de legende van de Afdaling van de Ganges vertelt. Op het prachtige strand tref je de beroemde Shore Temple, gewijd aan Shiva en een van de belangrijkste bouwwerken van India.

Pondicherry is de tweede stop op deze rondreis Zuid india. De stad ademt een Franse atmosfeer uit, vooral door zijn koloniale architectuur. Het is er heerlijk kuieren door de kleine steegjes en langs de zee. Voor je in Pondicherry arriveert, breng je nog een bezoek aan Auroville, de bekend ashram van Sri Aurobindo die pelgrims van over de hele wereld aantrekt.

Langs groene rijstvelden en suikerrietplantages, gaat het naar Thanjavur. Onderweg bezoek je het minder bekende Chidambaram, een belangrijk centrum van het Shivaïsme, gedomineerd door de enorme Nataraja-tempel gewijd aan de dansende Shiva. In Thanjavur, het voormalige Tanjore, bezoek je de 10de-eeuwse Brihadishvara-tempel en het museum met een uitgebreide collectie bronzen beelden uit de Chola-dynastie.

De rit naar Trichy gaat door de rijke Cauvery-delta, de rijstschuur van Zuid India, en langs uitgestrekte palmwouden. De stad wordt gedomineerd door het Rock Fort dat je bereikt na een stevige klim van 450 trappen. Het uitzicht over de omgeving is er adembenemend. Bij de muren van de Srirangamtempel ligt een van de drukste en meest bezochte bazaars van Zuid India waar verkopers luidkeels hun kleurrijke waren aanprijzen.

Met een stop in Chettinad, bekend om zijn typische houten huizen, en in een klein pottenbakkersdorp, reis je verder naar de laatste grootste tempelstad van deze Zuid India reis. In Madurai rijzen torentempels meer dan 50m hoog op boven de stad. De bekendste is de Minaksheetempel, bezaaid met tientallen godenbeelden in alle kleuren waardoor het geheel op een immense suikertaart lijkt. ‘ s Avonds kan je in de tempel de Aarti-ceremonie bijwonen, maar ook overdag is het een komen en gaan van kleurrijke pelgrims. In het Gandhi-museum worden tientallen souvenirs van de grondlegger van de Indische natie bewaard.

Je steekt de Western Ghats over en arriveert zo in Thekkady, een klein stadje tussen de kruidenplantages, aan de rand van het Periyar Nature Reserve. Dit reservaat strekt zich uit langs de oevers van een immens kunstmatig meer en vormt de habitat van wilde olifanten, luipaarden, verschillende hertensoorten en natuurlijk ontelbare vogels. Je bezoekt het park met een lokale boot, vergezeld van Indische toeristen voor wie dit een typische daguitstap is.

Na een bezoek aan een van de vele specerijenplantages, daal je de heuvels af naar Allepey. Hier ga je aan boord van een comfortabele houseboat  voor een cruise over de befaamde backwaters. De houseboat is voorzien van alle comfort: ruime kajuiten met privé-badkamer, lounge en zonnedek. Een lokale kok zorgt voor typische Kerala-gastronomie. Je verblijft 1 nacht aan boord van de houseboat.

In de ochtend na het ontbijt, ontscheep je van de houseboat. De chauffeur brengt je naar de Arabische Kust waar je 2 nachten kan verblijven in een aangenaam resort nabij Marari, een klein vissersdorp.

In een tweetal uur rijd je langs de kust naar Fort Kochin. Eeuwenlang was dit een belangrijke haven voor de handel tussen India en Europa. Britten, Nederlanders, Portugezen, Arabieren,… allen drukten ze hun stempel op dit havenstadje. Het is er aangenaam slenteren langs de kustpromenade met de bekende Chinese Vissersnetten.

Je hebtr ruim de tijd voor een uitgebreid bezoek aan het koloniale Cochin met o.m. het Mattanchery Paleis, de Joodse wijk, de Santa Cruz Basiliek en de protestantse St.Fransiscus Kerk. ‘ s Avonds kan je ook een voorstellen bijwonen van de bekende Kathakali-dansen.

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Europa.

De reis kan uiteraard ook op maat verlengd worden in andere delen van India.

Reizen door Zuid India is genieten met alle zintuigen.

Praktisch

Reisperiode

Zuid India kent een tropisch klimaat: regenbuien zijn dus altijd mogelijk. De meest aangewezen periode om naar Zuid India te reizen is van oktober-november tot maart. December en januari zijn de absolute topmaanden en verschillende accommodaties zijn dan ook vaak snel volgeboekt. In de zomermaanden laat de moesson zijn invloed gelden en is het vaak zeer warm (35°C en meer). De regenval beperkt zich echter vaak tot een stevige bui in de namiddag. In de heuvels is het over het algemeen frisser, ook tijdens de zomer.

Reisduur

De meeste reizigers trekken een kleine twee weken uit voor een reis door Zuid India waarbij ze Tamil Nadu en Kerala combineren. Wens je enkel Kerala of Tamil Nadu te bezoeken dan kan het natuurlijk korter.  Heb je meer tijd, dan kan je op een rustiger tempo reizen of kan je andere elementen aan je reis toevoegen.

Je reis verlengen met een strandverblijf in een gezellig boetiekhotel of een topklasse resort aan de kust is altijd mogelijk.

Zuid India heeft een uitgebreid gamma aan overnachtingsmogelijkheden voor elk budget. Wij werken standaard met gezellige boetiekhotels die nauw aansluiten bij de sfeer van de regio. Op verschillende locaties zijn er topaccommodaties die zelfs de meest verwende reiziger zullen bekoren: geen klassieke luxe-hotels, maar pareltjes van accommodaties die uitblinken door hun service-level en persoonlijke aanpak. Luxueuze jungle-lodges, oude koloniale residenties, moderne strandvilla’s met een lokale touch, kleinschalige luxe-resorts aan een privé-strand... We nemen ze graag op in je Zuid india reis.

Regelmatig is het mogelijk om te verblijven in een homestay of op een plantage. Zo maak je op een aangename manier kennis met het Indische leven-van-alledag. Ook de moeite waard is een overnachting op een houseboat, de ideale manier om kennis te maken met het leven in de backwaters.

Een Zuid India reis stelt in principe geen fysieke eisen. Wie in een normale gezondheid verkeert, zal zeker van dit kleurrijke stukje India genieten. Voor wie het graag iets actiever heeft, lassen we met plezier wandelingen en fietstochten in.

Op alle reizen heb je een comfortabel voertuig met chauffeur ter beschikking. Hij regelt alle praktische aspecten van de reis en schakelt ook regelmatig natuur- of stadsgidsen in bij de bezoeken. Het is ook mogelijk om langere verplaatsingen per vliegtuig of trein te maken.

Bovenstaande inspiratiereis geeft je slechts een idee van de reismogelijkheden in Zuid India. Er zijn nog tal van andere leuke dorpen, natuurparken, interessante historische sites of indrukwekkende ervaringen die we in je reis kunnen opnemen.

Heb je zelf zaken die je zou willen bezoeken of heb je zelf een route in gedachten ? Laat het ons weten en we geven je eerlijk en correct advies over de haalbaarheid van je plannen.

Wil je Zuid India combineren met andere delen van India of zelfs met andere bestemmingen als Sri Lanka, Nepal of Bhutan? Het kan allemaal.

Elke reiziger is anders en heeft andere verwachtingen. Daarom werken we elke reis volledig uit op jouw maat, zowel qua programma als qua accommodaties.

Offerte aanvragen

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy

Schrijf je in op onze nieuwsbrief