INDONESIE

Lombok Verlenging

Offerte vragen Offerte

overzicht Lombok

Lombok is een minder bekend eiland vlakbij het toeristische Bali. Meer en meer reizigers kiezen echter voor Lombok. De imposante Rinjani Vulkaan die een groot deel van het eilandje domineert nodigt uit tot een stevige wandeltocht. In kleine dorpjes kan je kennis maken met de authentieke Sasak-cultuur. Op de paradijselijke Gili Eilanden, net voor de kust, kan je dan weer genieten van een prachtige onderwaterwereld.

Het loont dus absoluut de moeite om de oversteek vanuit Bali naar Lombok te maken.

Veel reizigers combineren Bali en Lombok trouwens met Flores en Komodo waardoor je al snel een mooie Indonesië-ervaring van een 3-tal weken hebt.

Deze inspiratiereis is slechts een aanzet: er zijn tal van andere mogelijkheden om de reis in te vullen en we hebben nog verschillende leuke excursies in petto voor wie op zoek is naar dat tikkeltje meer. We werken het graag verder met je uit.

Hoogtepunten

  • Zichten op Mount Rinjani
  • Wandeling met een lokale gidse
  • Verblijf op de Gili eilanden
  • De authentieke Sasak Cultuur

Indonesië Lombok

Transfer vanuit je verblijf op Bali naar de haven van Padang Bai. Per snelboot steek je de zeestraat over tussen Bali en Lombok. Bij aankomst transfer naar Senaru, een kleine dorpje op de flanken van de Rinjani Vulkaan.

Een Nieuw Zeelandse NGO leidde de voorbije jaren vrouwen uit Lombok op om gids te worden. Vandaag neemt een van hen je mee op een ontspannen wandeling vanuit Senaru. Je wandelt door de velden en de bamboebossen van dorp naar dorp. Onderweg laat de gidse je kennis maken met de lokale Sasak-cultuur. De wandeling eindigt bij de spectaculaire waterval van Sendang Gila waar je een frisse duik kan nemen.

Een andere mogelijkheid vanuit Senaru is een tweedaagse tocht naar het kratermeer van de Rinjani-vulkaan. (Dit impliceert een extra dag). Een pittige tocht van zo’n 7u door de bossen die bij momenten behoorlijk steil is. Je overnacht dan in tenten op de rand van de krater en geniet van een van de mooiste zichten op Lombok. Alle kampeermateriaal, slaapzakken, matrassen, eettent, toilettent, stoeltjes… worden voorzien en het geheel wordt omkaderd door een gids/kok/dragers . Meer info op aanvraag.

Transfer naar de haven van Teluk Kodek en per boot naar het paradijselijke Gili Trawangan, het grootste van de 3 Gili eilanden. Het is echter nauwelijks 3 km lang en 2 km breed. Er hangt een zeer relaxe sfeer en het is een mooie uitvalsbasis om de onderwaterwereld te verkennen.

Je verblijft er 3 nachten in een mooi hotel op het strand en maakt o.m. een dagexcursie met een privéboot langs een aantal van de mooiste snorkellocaties.

Transfer per boot naar Bangsal en verderzetting van de reis. Terug naar Bali of vlucht huiswaarts vanuit Lombok. Je kan uiteraard ook verder reizen richting Flores bijvoorbeeld.

Lombok wordt gedomineerd door de indrukwekkende Rinjani Vulkaan, maar je treft er ook de authentieke Sasak-cultuur. De Gili Eilanden voor de kust zijn dan weer een tropisch paradijsje.

Praktisch

Deze reis kan in principe het hele jaar door gemaakt worden. Afhankelijk van het seizoen en rekening houdend met de regenperiodes dienen er wel een aantal alternatieven voorzien te worden. We geven je graag advies afhankelijk van de gewenste reisperiode.

Lombok kent een tropisch klimaat, dus een regenbui is altijd mogelijk. Maar meestal zijn deze kort (en hevig).

De beste periode om naar Lombok te reizen situeert zich tussen mei en oktober. De zee is dan ook wat rustiger wat beter is voor het snorkellen.

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, grootte reisgezelschap, hotelselectie en eventuele aanpassingen aan het programma. Wij werken elke reis uit op maat en houden daarbij rekening met je verwachtingen qua activiteiten, excursies, hotels, budget… Hoe meer info we van jou krijgen, hoe beter we je een reisvoorstel op jouw maat kunnen aanbieden.

de hotelinfrastructuur is niet zo ontwikkeld als in Bali, maar toch vind je in Lombok een aantal zeer aangename boetiekhotels in traditionele stijl met alle comfort. We zoeken ze graag voor je uit bij het samenstellen van je reis op maat.

We werken standaard met een degelijk basiscomfort op onze reizen: gezellige hotels met nette kamers met privé-sanitair. Op sommige plaatsen leggen we standaard de lat wat hoger omdat de verblijven dan wezenlijk bijdragen tot de reisbeleving.

Deze inspiratiereis is slechts een startpunt: we passen de route, de wandelingen, de excursies, de reisduur en de hotelselectie graag aan aan je voorkeur.
Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om een intense en mooie reis  door Lombok te maken. Vaak wordt dit nog gecombineerd met Java / Bali of Flores / Komodo.

De reis zoals hier voorgesteld is in principe vlot haalbaar voor mensen die een doorsnee conditie en actieve instelling hebben. De voorgestelde wandelingen zijn niet prestatiegericht, maar hebben eerder tot doel om te genieten van de natuur en de cultuur.

Offerte aanvragen voor je reis op maat

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief