NEPAL

Groepsreis Kanchenjunga Trekking

Vraag offerte Offerte

overzicht

De Kanchenjunga trekking voert je naar het basiskamp van de 3de hoogste berg ter wereld. De Kanchenjunga (8536m) ligt op de grens van Sikkim (India) en Nepal en wordt als een heilige berg beschouwd. Door zijn afgelegen ligging en door de duur van de trekking (+20 dagen) vinden momenteel relatief weinig trekkers de weg naar dit gebied in Oost Nepal. De Kanchenjunga Trek is dan ook het neusje van de zalm voor wie houdt van een actieve trektocht door ongerepte natuur.

De trektocht naar Kanchenjunga is uitdagend en vereist een goede fysieke conditie. Je doorkruist verschillende klimaatzones en hoogtes om uiteindelijk te arriveren in het Basiskamp op meer dan 5100m. Je bent er omringd door talloze pieken van meer dan 6000 en 7000m.

Deze reis mikt zondermeer op actieve en sportieve wandelaars die hun Nepal-reis grotendeels willen besteden aan een trekking. Uiteraard verblijven we bij de start en op het einde even in het mooie Kathmandu, maar de hoofdbrok vormt de tocht naar het Basecamp.

Schrijf je nu in voor een van de mooiste trekkings in Nepal !

Hoogtepunten van de Kanchenjunga Trekking

 • Trekking in een afgelegen regio van Nepal
 • Grote biodiversiteit
 • Kanchenjunga Base Camp op +5100m
 • Authentieke bevolkingsgroepen
 • Verschillende mooie bergpassen
 • Verblijf in kleinschalige lodges

dag per dag

Vlucht naar Kathmandu vanuit Europa.
Aankomst in Kathmandu. Verwelkoming op de luchthaven door een van onze medewerkers en transfer naar hotel. In de vooravond volgt een briefing met de locale crew over het reisverloop.

In de vroege ochtend vliegen we naar Oost Nepal naar de kleine luchthaven van Bhadrapur. Hier wachten de jeeps ons op voor een rit naar Ilam, een regio vooral bekend om zijn theeplantages. Overnachting in guesthouse in Ilam.

We vervolgen onze weg naar Taplejung langs de Mechi Highway en door de rollende heuvels van Ilam. Een lange maar prachtige rit door groene landschappen van theeplantages en bossen.

Overnachting in een lodge in Taplejung.

De eerste trekkingsdag brengt ons in een 5-tal uur naar Sewa. We maken onmiddelijk kennis met de lokale bevolking in traditionele dorpjes tussen de terrasvelden en dalen langzaam naar de Tamur rivier. Overnachting in een lodge.

We dalen tot de Thiwakhola rivier die we via een hangbrug oversteken en klimmen dan via Chiruwa naar Taplethok, een mooi dorp om te verblijven. Ongeveer 6u stappen. Overnachting in een lodge.

We steken een rivier over en komen zo aan de voet van de Yalung Gletsjer. Nu volgt een stevige klim langs de Ghunsa Khola  tot de samenvloeiing met de Tamur. Van hieruit stappen we in een uurtje verder tot Sakalathum. Ongeveer 6u stappen. Overnachting in een lodge.

We nemen een, pad dat langzaam stijgt in noordoostelijke richting langs de Ghunsa Khola. in een vijftal uur arriveren we in Amjilosa, een mooi Tibetaans aandoend dorp. Overnachting in een lodge.

Door bamboe- en rododendronbossen gaat het op en neer naar Gyable. Onderweg passeren we een eerste indrukwekkende waterval. Het hele traject neemt vandaag ong. 6u in beslag. Overnachting in een lodge.

Het is opnieuw niet zo ver stappen vandaag, maar we winnen ook nu weer flink wat hoogte. Het dorpje Ghunsa bereiken we na een prachtige tocht door een weergaloos berglandschap. Samdo is een typisch Tibetaans dorp met yaks, schapen en geiten. Gerstvelden liggen her en der verspreid.

De volgende dag staat in het teken van de acclimatisatie: we kunnen verder het dorp verkennen en maken een aangename wandeling naar een uitzichtspunt dat een 400m hoger ligt.

Goed geacclimatiseerd stijgen we nu boven de 4000m. In twee dagen wandelen we naar Lhonak. Onderweg passeren we mani-muren, boeddhistische chorten en kleine kloosters. We hebben zichten op de Kanchenjunga gletsjer en arriveren uiteindelijk op een plateau aan de voet van de Lhonak Gletsjer. De lucht is ijl en de wind kan er guur blazen, maar de zichten op o.m. Mera Peak, Nepal Peak, Twin Peak en nog vele andere Himalayareizen zijn adembenemend.

Overnachtingen in lodge.

Dagwandeling van zo’n 8u vanuit Lhonak naar Pang Pema, het Kanchenjunga  North Base camp. Onderweg uiteraard spectaculaire bergzichten, maar het wordt nog beter in Base Camp met zichten in alle richtingen op gletsjers, besneeuwde pieken en in de verte de subtropische laaglanden.

Je hebt enige tijd in Basecamp om de omgeving in je op te nemen en dan dalen we weer naar Lhonak voor de overnachting.

We keren terug op onze stappen en krijgen na een 6-tal uur opnieuw het dorpje Ghunsa in zicht. Overnachting in een lodge.

Het avontuur zit er zeker nog niet op: in twee dagen trekken we richting de Sele La, een prachtige bergpas met indrukwekkende zichten. De eerste nacht slapen we aan de voet van de pas en de volgende dag steken we eerst de Sinion Pass (4600m) over om dan de Sele Pass te bedwingen. Nadien volgt een lange afdaling naar Tseram.

 

Dagtocht vanuit Tserma naar het Zuidelijke Base Camp van Kanchenjunga, langs de uitlopers van de Yalung gletsjer.

We dalen het grootste deel van de dag door een mooie kloof, maar krijgen uiteindelijk toch weer een pittige klim voorgeschoteld naar Tortong. (ong. 5u wandelen)

Hoewel de dag niet bijzonder lastig is, stappen we vandaag zo’n 8u. We wandelen naar de laatste pas van de reis en dalen dan af naar Yampudin, een groot dorp waar Limbu, Rai en Sherpa’s samen leven.

Overnachting in een lodge

We dalen langs de Khabeli-rivier en kunnen onderweg genieten van het spectakel van talloze watervallen. Onze eerste overnachtingstop is Khabeng van waaruit we de volgende dag nog enkele uren verder wandelen tot Khamdime.

Hier wacht de chauffeur ons op voor een transfer naar Phidim (ong. 3u rijden).

We starten vroeg in de ochtend met een rit van ong. 5u naar de luchthaven van Bhadrapur. Hier nemen we een vlucht van 45 minuten die ons weer in het drukke Kathmandu brengt.

Reservedag om eventuele problemen tijdens de trek op te vangen of om Kathmandu te bezoeken.

Transfer naar de luchthaven en vlucht huiswaarts. De reis kan ook verlengd worden in Kathmandu of elders in Nepal.

De 3de hoogste berg ter wereld, staat garant voor een onvergetelijke trekking weg van de gebaande paden.

Praktisch

Data: 12 oktober tot 05 november 2024

Prijs:  3230 Euro per persoon

*Je wordt  ten laatste verwacht op 13 oktober in Kathmandu. De groepsreis eindigt op 5 november met een transfer naar de luchthaven. Uiteraard kan je de reis verlengen voor of na de trek als je even wil genieten van de sfeer in Kathmandu.

Wij voorzien luchthaventransfers vanaf de luchthaven voor alle deelnemers (inbegrepen in de prijs) en doen je graag ook een vluchtvoorstel vanuit Brussel / Amsterdam / Parijs / Dusseldorf. Wie vroeg boekt, heeft heeft voordeel dat hij geniet van interessante vluchttarieven. Vluchten naar Nepal worden niet goedkoper naarmate de vertrekdatum dichterbij komt.

Alleenreizende deelnemers kunnen een kamer delen met een reiziger van hetzelfde geslacht.

INBEGREPEN

 • Alle transport ter plaatse met privé-vervoer
 • Binnenlandse vluchten Kathmandu – Bhadrapur – Kathmandu
 • Luchthaventransfers
 • Hotel in Kathmandu  met ontbijt
 • Overnachtingen in lodges tijdens de trekking
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (3 maaltijden per dag)
 • TIMS en permits voor Kanchenjunga Trekking
 • Diensten van lokale Engelstalige berggidsen
 • Dragers voor de bagage (1 drager / 2 deelnemers ) (elke drager draagt max. 16 kg)*
 • 24/7 bijstand van My Himalaya-vertegenwoordiger in Kathmandu
 • Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen

NIET INBEGREPEN

 • Intercontinentale vluchten (wij doen je graag een voorstel)
 • Lunch en diner in Kathmandu
 • Toegangsgelden bij eventuele bezoeken in Kathmandu
 • Fooi lokale gidsen / dragers (ong. 75 Euro pp)

*** eventueel kan een extra drager gehuurd worden

Een sportieve conditie en doorzettingsvermogen zijn vereist voor deze trekking. We raden je aan om vooraf te trainen en je uithoudingsvermogen op punt te stellen: fietsen, lopen, zwemmen, fitnessen,… Ook de duur van de trekking (+20 dagen) en het gebrek aan comfort maak het voor sommige trekkers toch iets lastiger.

Per dag wandel je gemiddeld zo’n 6 langs meestal goed aangelegde paden. Enige tredvastheid is aangewezen. Enkele dagen zijn langer.

Engelstalige lokale gidsen begeleiden de groep tijdens de trekking. Per twee deelnemers voorzien wij 1 drager voor de hoofdbagage. Een drager draagt ongeveer 16kg.

De vluchten naar Kathmandu zijn niet inbegrepen. Je kan zelf je vlucht boeken of we kunnen je een voorstel doen.

Het is perfect mogelijk om deze reis individueel te verlengen of om enkele dagen vooraf in Kathmandu te arriveren.

Inschrijven voor deze groepsreis

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacybeleid
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief