India – Ladakh

Chamba Camps Thikse en Diskit

Ladakh – Chamba Camps Thikse en Diskit – India

Elke zomer worden op 2 uitgelezen locaties in Ladakh de Chamba Camps opgezet:  comfortabel ingerichte luxe-tenten die het begrip ‘glamping’ een andere dimensie geven.

CHAMBA CAMP THIKSE:

Chamba Camp Thikse is een oase van luxe in het desolate Ladakh. Van half juni tot september kan je er verblijven aan de voet van het indrukwekkende klooster van Thiksey op zo’n halfuurtje rijden van de hoofdstad Leh.

18 ruime en luxueuze tenten met parketvloer, moderne eigen badkamers, aangepast meubilair, terras en een uniek zicht op de Thikse Gompa, bezorgen je de ultieme luxe-ervaring in de Himalaya. Het begrip ‘Glamping’  lijkt voor Chamba te zijn uitgevonden. De tenten liggen verspreid over een uitgestrekt domein zodat de privacy optimaal is. Een ‘private butler’-service en uitgelezen maaltijden maken het plaatje compleet.

Vanuit het Chamba Camp Thikse kan je makkelijk Leh en de voornaamste bezienswaardigheden in de Indus-vallei bezoeken. Je kan je beperken tot een 6-daags verblijf in het Chamba Camp of je kan natuurlijk ook je reis nog verlengen in Ladakh met uitstappen naar bijvoorbeeld de vallei van Nubra (waar je kan verblijven in het zusterkamp) of naar de meren van Tso Moriri. Ook een volledig verzorgde privé-trekking behoort tot de mogelijkheden.

CHAMBA CAMP DISKIT

Aan de overzijde van de Khardung La,  met 5620m de hoogst berijdbare bergpas ter wereld, ligt de vallei van Nubra. Ook daar vind je een Chamba Camp. In het dorpje Diskit is een klein luxecamp opgetrokken met slechts 4 tenten. De tenten zijn voorzien van alle comfort met privé-badkamers, heerlijke bedden, ligstoelen, … Er is een centrale restaurant tent en elke tent beschikt over een privé butler.

In de onmiddelijke omgeving kan je op uitstap naar de gompa van Diskit met zijn immense Boeddha-beeld en naar de zandduinen van Hunder waar Bactrische kamelen rondstruinen. De Nubra Vallei biedt tal van mogelijkheden voor wandelingen, fietstochten en outdooractiviteiten zoals rafting.

Wij integreren een verblijf in het Chamba Camp graag in een India-reis op maat

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief