Nepal

Dwarika’s Kathmandu en Dhulikel

Dwarika’s Kathmandu en Dhulikhel – Nepal

De  Dwarika familie heeft 2 schitterende hotels: eentje in Kathmandu Stad en eentje op de rand van de Kathmandu vallei in het dorpje Dhulikhel. Beiden zijn zij prachtig ingericht met een unieke collectie Newari houtsnijkunst.

DWARIKA’S HOTEL IN KATHMANDU

In Kathmandu zijn er verschillende vijfsterrenhotels, maar Dwarika’s steekt er met kop en schouders boven uit. Dit unieke boetiekhotel bestaat uit een aantal  oude, traditionele Newari huizen rond verschillende binnenkoeren. De voorbije 30 jaar werden ze met zin voor finnesse gerestaureerd.

De stichter van het hotel Dwarika Das Shrestha verzamelde door de loop der jaren een immense collectie typisch Nepalese houtsnijkunst. Veel stukken werden gered uit oude huizen die voor de sloop bestemd waren. Een groot deel van zijn collectie verwerkte hij in de vertrekken en kamers van het hotel. De collectie is zodanig belangrijk dat de Unesco enkele jaren een onderscheiding gaf aan Dwarika’s voor het conserveren van het Nepalese erfgoed.

Dwarika’s telt 76 luxe-kamers en suites met alle modern comfort, maar door de traditionele inrichting blijft het hotel zijn charmante karakter bewaren. Het hotel ligt een beetje buiten het stadscentrum, maar wel vlak bij de bekende tempel van Pashupatinath.

DWARIKA’S RESORT IN DHULIKHEL

Op een uurtje rijden van Kathmandu ligt het plaatsje Dhulikhel. Vanop de rand van de Kathmandu Vallei heb je er prachtige zichten op de Himalaya-keten. Nog beter wordt het wanneer je verblijft in het luxueuze Dwarika’s Resort: een oase van rust buiten Kathmandu waar je zalig kan relaxen bij het zwembad, kan deelnemen aan yoga- en meditatiesessies of kan genieten van verschillende wellnesbehandelingen in de befaamde Spa (met ondermeer ook een speciale Himalaya zoutkamer). Wandelen in de omgeving kan naar de boeddhistische tempel van Namobuddha en naar het kleine stadje Panauti.

Ook hier zijn de 38 stijlvolle suites voorzien van alle luxe zonder hun typisch Nepalese karakter te verliezen. Een ideale plek om tijdens de laatste dagen van je Nepal-reis compleet tot rust te komen. De meeste reizigers verblijven minstens 2 nachten in Dwarika’s Dhulikel om ten volle te kunnen genieten van deze prachtige plek.

Zowel Dwarika’s Kathmandu als Dwarika’s Dhulikel kunnen volledig geintegreerd worden in een Nepal reis op maat.

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief