India

Sujàn Life

3 pareltjes in Rajasthan

Sujàn life: luxe verblijven in Rajasthan

3 luxe verblijven op 3 unieke locaties in Rajasthan, het levenswerk van een oude, aristocratische Indische familie.

SUJÀN LIFE: LUXE EN TRADITIE IN INDIA

Een oude, aristocratische Indische familie werd decennia geleden verliefd op de regio van Ranthambore, nu een van de grote tijgerparken in India. In het begin van deze eeuw zette een van de nazaten er Sher Bagh op de kaart, nog steeds dé standaard voor luxueuze wildlife camps over heel India.

Het concept werd verschillende malen gekopiëerd, maar weinigen kunnen tippen aan het origineel van Jaisal Singh

In de loop der jaren zette Jaisal Singh nog twee andere kampen op, eentje nabij Jawai Bandh en eentje in de buurt van Jaisalmer. Elk kamp is volledig ecologisch opgebouwd, in nauwe harmonie met de omgeving en met de bevolking van de omliggende dorpen. Sujàn was en is een van de pioniers van een meer duurzame aanpak van reizen in India en combineert dit met de luxe en de grandeur van de tijden van de Raj.

SUJÀN LIFE: DE 3 LUXE WILDLIFE CAMPS

SUJÀN SHER BAGH (RANTHAMBORE)

Opgericht in 2000, blijft dit kamp het vlaggeschip van Suján Life. 12 schitterende tenten gelegen op een uitgestrekt domein, roepen beelden op van duizend-en-een-nacht. Nostalgie troef naar een tijd waarin een safari gelijkstond met slapen onder een tentzeil, het geluid van het kampvuur en een Anglo Indische levensstijl.

Alle tenten zijn prachtig ingericht met lokale elementen en zijn voorzien van alle modern comfort. Je verblijft er in absolute luxe met een koloniaal tintje.

Centraal staat een grote dining tent waar je heerlijke gastronomische hoogstandjes kan eten, bereid met verse ingrediënten uit de tuin van het kamp.

Naast game-drives door Ranthambore biedt Sujàn tal van andere activiteiten zoals dorpswandelingen in de omgeving, een kennismaking met de lokale gastronomie, tochten te paard,… Of je kan gewoon genieten van het zwembad of van de kleine spa

SUJÀN THE SERAI (JAISALMER)

De gouden stad Jaisalmer in het hart van de Thar woestijn oefent reeds eeuwenlang een ongekende aantrekkingskracht uit op reizigers. Als je dit combineert met een verblijf in The Serai is het plaatje helemaal compleet.

14 luxe tenten, 6 tented suites en 1 royal suite (met privé-zwembad) staan garant voor een van de beste verblijfplaatsen in Rajasthan. The Serai haalt zijn inspiratie uit de geschiedenis van de Grote Karavanen die ooit door de woestijnen van India trokken. Van bij de aankomst word je ondergedompeld in de sfeer van vervlogen tijden en heb je een woestijnervaring in alle luxe.

The Serai heeft een zwembad en een gerennomeerd welnesscentrum. Het camp is ideaal gelegen voor een bezoek aan Jaisalmer en aan de omliggende Thar-woestijn.

SUJÀN JAWAI BANDH (PALI-DISTRICT)

Het kleinste, maar misschien ook het meest authentieke, wildlife camp van Sujàn vind je tussen de twee toeristische trekpleisters Udaipur en Jodphur. Het is een ideale plek om de reis tussen deze 2 culturele parels even te onderbreken met een intermezzo in de natuur.

De regio van Jawai in het Pali-district staat vooral bekend om de grootste concentratie luipaarden van het Indische subcontinent. Je verblijf draait dan ook volledig om het genieten van de natuur en om het observeren van deze dieren. Twee maal per dag maak je een game drive in de omgeving op zoek naar de luipaarden. Je maakt ook kennis met de lokale Rabari-herders die met hun kuddes door het landschap trekken.  Verder kan je genieten van de perfecte rust en van de mooie zichten op de wijdse omgeving.

Sujàn Jawai telt slechts 10 tenten en een centrale eettent. Er is een zwembad en een klein welnesscentrum.

 

De 3 luxecamps van Sujàn Life kunnen opgenomen worden binnen een rondreis door Rajasthan op maat. We kunnen ze combineren met andere tophotels op andere locaties. Vraag vrijblijvend een reisvoorstel op jouw maat.

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief