Bhutan

Uma by Como Paro en Punakha

Uma by Como: Paro en Punakha

‘Uma by Como’ bestaat uit 2 schitterende boetiekhotels in Bhutan. Deze hotels maken deel uit van de Como-groep, wereldwijd een synoniem voor luxeverblijven met een lokaal karakter. De hotels in Paro en Punakha vervullen deze rol met verve.

We nemen beide hotels vaak op tijdens onze luxe-rondreizen door Bhutan, maar veel reizigers verblijven op het einde van een klassieke Bhutanreis ook in het Uma Hotel in Paro als een feestelijke afsluiter.

Heel aangenaam zijn ook de wellness- en meditatie-arrangementen die we, samen met Uma, voor jou in beide hotels kunnen organiseren.

UMA BY COMO IN BHUTAN

Como heeft 2 hotels in Bhutan die kunnen gecombineerd worden voor een korte Bhutan-reis langs de hoogtepunten, of die we kunnen combineren met andere luxehotels.

UMA BY COMO PARO

Het Uma-hotel in Paro ligt in de bossen op een kleine heuveltop met een wijds zicht over de Paro-Vallei en over de Rinpong Dzong. Het is slechts 15 minuten rijden van de luchthaven, maar meteen stap je een andere wereld binnen. De wereld van het vredige Bhutan.

Het hele hotel heeft slechts 29 kamers (waarvan 9 private villa’s) en speelt dit kleinschalige karakter volop uit. De architectuur is traditioneel Bhutanees, maar de kamers en villa’s zijn ruim en licht. Naar Bhutanese traditie is er veel hout in de inrichting verwerkt wat resulteert in een warm gevoel. De 9 villa’s die verspreid staan tussen de pijnbomen op het domein, bieden alle privacy voor gezinnen of kleine gezelschappen.

Het hotel is een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan de vallei van Paro, aan het Tigers Nest of zelfs aan Thimphu dat op slechts anderhalf uur rijden ligt. Sommige reizigers combineren deze bezoeken met een wellnessweekje in de befaamde Shambala Spa van het hotel. Er is een binnenzwembad aanwezig.

Gastronomie is er op topniveau in het Bukhari Restaurant, een van de beste restaurants van Bhutan. De gezellige bar nodigt uit tot loungen en aperitieven, tenzij je liever bij het kampvuur op de traditionele binnenplaats zit.

UMA BY COMO PUNAKHA

Op een goede 3 uur rijden van Paro ligt de Punakha Vallei. Via de indrukwekkende Dochu La bergpas (3000m) bereik je deze lager gelegen, bijna subtropische vallei. In een prachtig decor van terrasvelden en boomgaarden die uitlopen in een grote rivier, ligt Uma by Como Punakha.

Deze kleinschalige boutique lodge heeft slechts 11 kamers en 2 private villa’s die allemaal mooie zichten over de vallei en over de Mo Chu Rivier hebben. Er valt heel wat te bezoeken in de omgeving: de bekende dzong van Paro, de tempel van de Divine Madman, de Chorten van de Koningin-Moeder, maar je kan in Punakha ook prachtige wandelingen maken en genieten van de Bhutanese sfeer in verschillende dorpjes. Een namiddagje met een boek op je terras, met zicht op de vredige vallei,… kan een welgekomen rustpauze zijn tijdens je reis door Bhutan.

De gastronomie is ook hier weer op Bhutanees topniveau: de koninklijke familie van Bhutan komt er regelmatig langs als ze in Punakha op bezoek zijn.

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief