Bhutan - Nepal - India - Myanmar - Tibet - Sri Lanka

Landen Combineren

Combineer verschillende bestemmingen

Twee of meer landen combineren in 1 reis ? Het kan. Onze teams in Azië en de Himalaya werken zeer nauw met elkaar samen en zorgen ervoor dat je naadloos van het ene land naar het andere kan reizen. Landen combineren is niet alleen een manier om op korte tijd veel te zien, maar het is vaak ook boeiend om geconfronteerd te worden met totaal verschillende culturen en invalshoeken.

Enkele voorbeelden van combinatiereizen

We geven je graag persoonlijk advies als je onze bestemmingen wil combineren

Ladakh en Bhutan

Beiden door en door boeddhistisch, maar toch enorm verschillend. Ladakh in Noord India is een ruw en desolaat hoogland dat gesculpteerd werd door een duizenden jaren durend spel van wind en water. Tibetaans boeddhisme gedijt er in zijn puurste vorm.

Bhutan is compleet anders: idyllische groene valleien, uitgestrekte wouden en kunstig aangelegde terrasvelden. In imposante dzongs (kloosterburchten) ontmoet je kleurrijke monniken.

Beide bestemmingen zijn makkelijk te combineren via een vlucht naar Delhi.

 

India en Bhutan

Het grootste deel van onze reizigers vliegt via Delhi naar Bhutan. Waarom dan niet een stukje India aan je Bhutanreis koppelen? Een bezoekje aan de Taj Mahal, een (korte) rondreis door de Gouden Driehoek of Rajasthan, even relaxen op een strand in Goa of in een kleinschalig ecoverblijf in Kerala, een bezoekje aan de City of Joy Kolkatta,…

Via Sikkim, Darjeeling en Assam kan je ook overland naar het mysterieuze Bhutan reizen. Een boeiende roadtrip die je van de Indische laagvlaktes door de uitlopers van de Himalaya naar het Koninkrijk in de Wolken voert.

Nepal en India

Twee kleurrijke bestemmingen die veel gemeen hebben, maar toch totaal verschillend zijn qua sfeer. In Nepal kan je genieten van de natuurpracht van de Himalaya. India is dan weer de bakermat van eeuwenoude beschavingen en is een bonte mengelmoes van diverse culturen.

De mogelijkheden zijn divers: een korte verkenning van de hoogtepunten van beide landen, een sportieve trek in Nepal aangevuld met een relax strandverblijf in India, een intense natuurreis langs de mooiste Nationale Parken van beide landen,… Met een korte vlucht tussen Kathmandu en Delhi kan je alle kanten uit.

Myanmar en Bhutan

Misschien minder voor de hand liggend, maar de reacties die we de voorbije jaren op deze combinatie kregen, bewijzen dat het absoluut een aanrader is. Tijdens deze reis maak je niet alleen kennis met 2 verschillende stromingen binnen het boeddhisme, maar geniet je ook met volle teugen van totaal verschillende landschappen en van een heel andere ‘ambiance’.

We gebruiken hiervoor Bangkok als scharnierpunt, dus een verlenging in deze bruisende metropool of op een van de paradijselijke eilanden van Thailand is zeker ook mogelijk.

The Grand Tour

Wie meer tijd ter beschikking heeft, kan een ‘Grand Tour’ overwegen die je langs meerdere bestemmingen voert: India, Bhutan, Nepal en Tibet in 1 lange reis bijvoorbeeld. Op een rustige manier waarbij je uitgebreid kan genieten van elke bestemming of tegen een iets steviger reistempo ? We adviseren je graag over de reismogelijkheden voor de reis-van-je-leven.

Op elke bestemming hebben wij ons eigen team dat je met open armen ontvangt en dat zorgt voor een naadloze overgang tussen de verschillende bestemmingen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief