NEPAL

Mustang Jeepsafari

Vraag offerte Offerte

overzicht

Nog niet zo lang geleden was een reis naar Mustang enkel weggelegd voor sportieve trekkers. De aanleg van een weg naar de hoofdstad Lo Manthang opende perspectieven voor reizigers voor wie een trekking misschien iets te hoog gegrepen is.

Tijdens de Mustang Jeepsafari rijd je in enkele dagen naar Lo Manthang met onderweg stops op de mooiste plekjes. Er zijn tal van mogelijkheden voor ontspannen wandelingen. De spectaculaire bergroute slingert zich over hoge passen en door diepe valleien en passeert langs alle hoogtepunten van het Verboden Koninkrijk.

De tijdsduur van een reis naar Mustang wordt hierdoor stevig ingekort. Wie bijvoorbeeld slechts 2 weken tijd heeft, kan door deze Mustang jeepsafari toch kennis maken met dit authentiek stukje van de Himalaya. Er zijn tal van varianten mogelijk die we graag op maat voor je uitwerken.

Hoogtepunten van deze reis

  • Per jeep door de Himalaya
  • Lichte wandelingen mogelijk
  • Mustang Permits steeds inclusief
  • Prachtige dorpen als Ghami en Tsarang

dag per dag

Vlucht naar Kathmandu vanuit Europa.
Aankomst in Kathmandu. Verwelkoming op de luchthaven door een van onze medewerkers en transfer naar hotel naar keuze.
Afhankelijk van het uur van aankomst maak je nog een verkennende stadswandeling naar het centrale Durbar Square of door het bruisende Thamel. Briefing over het reisverloop en ’s avonds welkomstdinertje in een gezellig restaurant.

In de ochtend transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Pokhara, aan het uitgestrekte Fewa-meer. Dit kleine stadje ligt aan de voet van het Annapurna-massief. Het is een fijne plek om nog even te verpozen alvorens op jeepsafari te vertrekken.  Bij aankomst wacht je gids je op. Hij brengt je naar het hotel naar keuze in Pokhara. In de namiddag tijd om even rond te wandelen langs de Lakeside en om eventueel nog enkele dingen aan te kopen voor de komende tocht.

 

Slechts een halfuurtje duurt de vlucht met een klein toestel naar Jomsom (2800m). Van hieruit gaat het met een privejeep door de vallei van de Kali Gandaki naar Chele . In Kagbeni, de toegangspoort tot Mustang, worden de permits gecheckt en dan gaat het verder tot Chusang. Uiteindelijk arriveer je in Chele (3050m).

Verschillende passen van 3700m en meer brengen je vandaag richting Ghilling. Onderweg houden we halt in verschillende kleine dorpjes voor lichte wandelingen en om kennis te maken met de kleurrijke bewoners van Mustang. Je passeert je tal van manimuren en chorten die het boeddhistische karakter van de regio nog meer in de verf zetten. Vanuit Shyanboche wandel je in een tweetal uur naar een mooi uitzichtspunt over de Kali Gandaki vallei. Eindigen doe je in Ghilling met zijn kleine gompa.

De eerste stop is Ghami, gelegen tussen grillige rotsmassieven die het resultaat zijn van honderden jaren wind- en watererosie. Nadien gaat het verder over enkele bergpassen. Je verlaat de weg voor een wandeling van een 3-tal uur naar Dhakmar, bekend om zijn roodkleurige rotsmassieven. Eindigen doe je in het grote dorp Tsarang met zijn imposante rode gompa en met een zicht op de ijswand van de Nilgiri.

Vanuit Tsarang rijd je naar de Ghar Gompa en verder naar de omwalde hoofdstad van Mustang, het pittoreske Lo Manthang. Ondanks het feit dat de Chinezen sinds enige tijd een weg hebben aangelegd naar Lo Manthang, waardoor ook gemotoriseerd vervoer mogelijk is, heb je in dit stadje toch nog het gevoel ‘ver weg van alles’ te zijn. Je bent hier op nauwelijks 15km van de grens met Tibet.

Op de tweede dag van je verblijf  in Lo Manthang volg je de weg verder richting Tibet. De eigenlijke grens is verboden terrein voor buitenlanders, maar je kan in de omgeving wel een aantal mooie dorpen bezoeken. Nabij Choser is er een oud grottencomplex met rotswoningen en boeddhistische tempels dat de moeite waard is om te bezoeken.

Rustig rijd je terug richting Jomsom. Er worden andere overnachtingsplekken voorzien dan op de heenweg. Zo kan je bijvoorbeeld overnachten in Ghami, bij een lid van de voormalige koninklijke familie, of kan je een bezoek brengen aan het hindoepelgrimsoord Muktinath. Op het einde van de 2de reisdag arriveer je in Jomsom.

Vlucht naar Pokhara vanuit Jomsom. Bij aankomst transfer naar het hotel naar keuze en tijd om even te ontspannen na deze Mustang jeepsafari.

Terugkeer naar Kathmandu per vlucht. Eventueel kan dit ook met privévervoer over de weg. Je maakt dan een rit van een 6u tot 7u grotendeels door het groene Nepalese middelgebergte en arriveert in de late namiddag in Kathmandu.

Overnachting in hotel naar keuze.

Transfer naar de luchthaven en vlucht huiswaarts. Je kan de reis uiteraard ook verlengen in een ander deel van Nepal of je kan een verder bezoek aan Kathmandu brengen.

Per jeep over hoge passen naar het mythische Lo Manthang. Een authentiek stukje Nepal op de grens met Tibet !

Praktisch

De ideale periode voor deze Mustang Jeepsafari loopt van mei- juni tot eind oktober- begin november . In het voorjaar kan het nog behoorlijk koud zijn. Vanaf eind oktober doet de winter zijn intrede in Mustang en kan het ook flink afkoelen.

De prijs is afhankelijk van de periode, grootte reisgezelschap, hotelselectie en eventuele aanpassingen aan het programma.

Wij maken je graag een voorstel op maat.

In Kathmandu en Pokhara is er een breed gamma aan accommodaties voor elk budget. We doen je graag een voorstel naar keuze.

Tijdens de jeepsafari overnacht je in vaak eenvoudige lodges en guesthouses. Het sanitair is meestal gemeenschappelijk, al hebben sommige lodges enkele kamers met privé badkamer. In Lo Manthang is er de mogelijkheid om in een iets comfortabeler hotel te verblijven.

Op zich stelt deze reis geen bijzondere fysieke eisen. Niettemin zijn een goede gezondheid en een actieve instelling wel aangewezen. De wegen tijdens deze jeepsafari zijn regelmatig in slechte staat en de accommodaties zijn op veel plaatsen eenvoudig.

Deze inspiratiereis is slechts een startpunt: we passen de route, de reisduur en de hotelselectie graag aan aan je voorkeur. zo kan je bijvoorbeeld ook overland vanuit Pokhara vertrekken per jeep en voor een deel langs het Annapurna-gebergte naar Jomsom rijden. Het is ook mogelijk om per helicopter terug te keren uit Lo Manthang of Jomsom

Mustang is enkel toegankelijk voor buitenlanders na betaling van een permit van ongeveer 500 USD. Deze is steeds inbegrepen in de prijzen die wij opstellen. Je dient bovendien samen met een gids te reizen en in een gezelschap van minimum 2 personen.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief