Bhutan

Amankora Lodges

Bhutan – Amankora Lodges

De 5 Amankora Lodges van Bhutan behoren tot de meest gerenommeerde hotels van Azië en zullen ongetwijfeld elke meerwaardezoeker kunnen bekoren

AMANKORA: TOPHOTELS VAN BHUTAN

Een verblijf in Amankora moet je vooral ‘ervaren’: van bij aankomst word je ondergedompeld in een serene sfeer waarbij niets moet en veel kan. Elke lodge is gebouwd in lokale Bhutanese stijl en combineert traditionele   architectuur met moderne stijlelementen.  Het service-level en de maaltijden zijn ongeëvenaard. Voor wellness-liefhebbers zijn er uitgebreide spa-faciliteiten.

Amankora is, samen met Six Senses, de enige buitenlandse hotelketen die accommodaties heeft in de 5 verschillende valleienParo, Thimphu, Punakha, Phobjika en Bumthang. Hierdoor is het perfect mogelijk om West- en Centraal Bhutan te bezoeken in alle rust en met het hoogste comfortniveau.

Stuk voor stuk zijn deze lodges gelegen op de mooiste plekjes van de vallei met weergaloze uitzichten over de groene bergflanken. Niets is ontspannender dan rustig te turen naar de eindeloze pijnbossen waarboven bergpieken opduiken. Slow Travel in het kwadraat. Onthaasten met hoofdletter.

Uiteraard wordt een Amankora Reis volledig op maat uitgewerkt.

DE VERSCHILLENDE LODGES

AMANKORA PARO

De lodge ligt op zo’n 40 minuten rijden van de internationale luchthaven van Paro, midden in de pijnbossen met zicht op de ruines van de Drukyel Dzong en op de meer dan 7000 meter hoge Jhomolhari.

24 perfect afgewerkte suites, een indrukwekkende spa, prachtige terrassen met zicht op de bergen en een exquis restaurant maken de ervaring compleet.

Amankora Paro wordt meestal gebruikt als afsluiter van een Bhutanreis. Het is een ideale uitvalsbasis om het Tigers Nest te bezoeken, voor velen het hoogtepunt van een reis naar het Land van de Donderdraak.

AMANKORA THIMPHU

Thimphu ligt op anderhalf uur rijden van Paro op zo’n 2350m. De stad waaiert uit over de flanken van een grote vallei. In Motithang, een van de bovenwijken, ligt de Amankora Lodge.

Architecturaal is dit een pareltje, gebouwd als een traditionele dzong met een mooie binnenkoer en 2 hoofdgebouwen waarin zich 16 exclusieve suites bevinden. Elke suite is uiteraard volledig uitgerust met alle moderne faciliteiten, maar heeft ook een traditionele Bukhari (een Bhutanese kachel) die zorgt voor de nodige sfeer en gezelligheid.

Het hotel is een ideale plek om zich in de late namiddag en avond terug te trekken en volledig te ontspannen na een bezoek aan de bezienswaardigheden in en rond Thimphu.

AMANKORA PUNAKHA

De lager gelegen, subtropische Punakha Vallei geniet vooral bekendheid om zijn indrukwekkende dzong. Een rit van een drietal uur brengt je vanuit Thimphu over de Dochu La pas (+3000m) naar deze authentieke vallei.

Ten noorden van de dzong ligt de Amankora Lodge, gebouwd rond een traditionele Bhutanese boerderij die oorspronkelijk van de Koninklijke familie was. De oude structuur van het gebouw werd volledig bewaard en werd omgevormd tot de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel: een gezellige lounge, een klein restaurant en uiteraard een spa- en meditatieruimte. Op de binnenkoer is het aangenaam genieten van de zon. De lodge heeft ook een mooi zwembad.

De acht (!) suites liggen in een boomgaard nabij het hoofdgebouw en bestaan uit een unieke mix van traditionele architectuur en modern comfort.

AMANKORA GANGTEY PHOBJIKA

De glaciale vallei van Phobjika is vooral bekend om zijn Zwartnekkraanvogels. Jaarlijks komen deze prachtige vogels in grote getale naar de vallei overwinteren. Tussen november en begin maart strijken zij neer in de uitgestrekte wetlands.

In het landelijke dorpje Gangtey tref je niet alleen de kleurrijke Gangtey Gompa aan, maar ook de Amankora Gangtey. Ook hier zijn er slechts 8 suites, gemodelleerd naar de architectuur van Amankora Thimphu.

Het spreekt vanzelf dat tijdig reserveren voor deze lodge een must is, zeker in het seizoen van de Zwartnekkraanvogels.

AMANKORA BUMTHANG

Bumthang is het spirituele hartland van Bhutan met een grote concentratie aan oude tempels (lhakhangs), gompa’s en heilige plekken. Daarnaast vormen de 4 valleien van het district ook een schitterend natuurgebied.

In Jakar, de kleine districtshoofdstad ver weg van alles, ben je in Amankora Bumthang de buurman van het Wangdichholing paleis.

De 16 suites liggen verspreid in 4 gebouwen met zicht op de stad en op de weelderig groene omgeving.

DE AMANKORA TOUR

Een Amankora Tour langs de 5 verschillende lodges vereist minimum 10 dagen ter plekke. Op deze manier kan je de typische Amankora-sfeer ervaren. Beter is nog enkele dagen extra uit te trekken om optimaal te kunnen genieten van bijvoorbeeld de verst gelegen lodge in Bumthang.

Uiteraard is het ook steeds mogelijk om jezelf tijdens een standaard Bhutan tour te verwennen met slechts enkele nachten in Amankora hotels.  Of je kan Amankora combineren met een aantal andere luxehotels in Bhutan.

Elke Amankora-reis wordt volledig op maat uitgewerkt, gebaseerd op informatie uit de eerste hand. Wij helpen je graag bij het samenstellen van een van de meest exclusieve vakanties in de Himalaya.

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief