Nepal

Per helikopter naar Everest

Per helikopter naar de Everest

Tijdens onze laatste trekking in het Everestgebied in Nepal, was het opvallend hoeveel reizigers gebruik maakten van helikopters. De tendens naar kortere vakanties uit zich in Nepal: vaak kunnen mensen zich niet vrijmaken voor 3 weken of langer om een volledige trekking te voet te maken. Daarom kan een transfer of pickup per helikopter een mooi alternatief zijn.

DROP OFF OF PICKUP PER HELIKOPTER IN NEPAL?

Hoewel beide formules mogelijk zijn, opteren wij persoonlijk toch voor een pickup op het einde van een trekking in het Everest-gebied. Wanneer je vanuit Kathmandu of Lukla per helikopter gedropt wordt op grotere hoogte riskeer je immers last te krijgen van hoogteziekte, een vervelend iets.

Een pickup op de terugkeer van je trekking in bijvoorbeeld Dingboche, Pangboche, Namche of Gokyo kan je al snel enkele kostbare vakantiedagen besparen.

Vrijwel alle (grotere) dorpen in de Everest-regio hebben de beschikking over een helipad waar er veilig kan geland worden. Hou er rekening mee dat de helikopters slechts een beperkt aantal passagiers kunnen meenemen en dat ook je bagage beperkt is.

De voordeligste manier is om per helikopter vanop je locatie in het Everestgebied naar Lukla te vliegen en dan een reguliere lijnvlucht naar Kathmandu te nemen.  Je kan echter ook onmiddellijk doorvliegen vanuit het Everestgebied naar Kathmandu wat uiteraard een nog grotere tijdsbesparing oplevert.

MET DE HELIKOPTER NAAR DE EVEREST

Wie huiverig is om tijdens een Everest-trekking op grote hoogte (+4000m) te overnachten kan ook op lager gelegen locaties slapen. Wil je dan toch even oog in oog staan met de Everest, dan kan je een helikoptervlucht  van ongeveer anderhalf uur reserveren die je o.m. tot Everest Base Camp of tot de meren van Gokyo brengt. Meer nog dan bij de klassieke ‘mountainflights’ die vanuit Kathmandu worden aangeboden, kom je hier zeer dicht bij de hoogste toppen van de Khumbu.

MyHimalaya

Verder lezen over onze bestemmingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief