India

Door Spiti en Kinnaur naar Ladakh

Vraag offerte Offerte

Overzicht

De afgelegen valleien van Spiti en Kinnaur  zijn het resultaat van duizenden jaren van wind-en watererosie. Maandenlang zijn zij van de rest van India afgesneden om sneeuw- en ijsmassa’s de hoge bergpassen bedekken. Tijdens de harde wintermaanden dalen de temperaturen er vaak tot -20°C en lager. De zomers zijn kort en de lokale bevolking heeft dan ook alle moeite om een karig bestaan op te bouwen in harmonie met de seizoenen.

Voor reizigers zijn deze desolate hoogvalleien echter heuse pareltjes. Hier tref je de Himalaya nog in al zijn grillige grootsheid. Indrukwekkende toppen, wildstromende rivieren die jaarlijks hun bedding verleggen, spectaculaire bergwegen en hoge, adembenemende passen.

Spiti ligt in het grensgebied met Tibet en gaat prat op een aantal boeddhistische kloosters die tot de meest toonaangevende binnen het Tibetaanse boeddhisme behoren. Niet voor niets trekt de Dalai Lama zich regelmatig in Spiti terug voor bezinning.

Een weergaloze roadtrip door een van de meest markante en weinig bezochte gebieden in de Indische Himalaya. Deze reis is vlot verlengbaar in Ladakh of Kashmir.

We werken graag een volledig programma uit op jouw maat.

Hoogtepunten Spiti en Kinnaur

  • Authentieke kloosters in Tabo, Kaza en Ki
  • Een van de meest ongerepte delen van India
  • Weinig toerisme
  • Het koloniale Shimla
  • Mogelijkheid tot lichte homestay trek
  • Verlenging in Ladakh of Kashmir mogelijk

Inspiratiereis

Vlucht vanuit Europa naar Delhi. Onze medewerkers verwelkomen je op de luchthaven en brengen je naar een centraal gelegen hotel voor een goede nachtrust.

Na een rustig ontbijt volgt een geleid bezoek aan Delhi waarbij we ons aanpassen aan je interesses. Je kan kiezen voor klassiekers als de Jama Masjid, de Tombe van Humayan, het Ghandi Memoriaal, de Oude Bazaar of het Rode Fort. Maar we kunnen je ook mee nemen door het moderne Delhi waarbij je kennis maakt met de levendige stadscultuur en de gastronomie.

Per sneltrein gaat het naar Chandigarh. Je chauffeur voor de komende week wacht je daar op voor een boeiende rit door de uitlopers van de Himalaya naar het oude Britse hillstation Shimla op 2200m. Je waant je hier even terug in de tijd van de Britse kolonieën met statige gebouwen die aan lang vervlogen tijden herinneren. Je brengt een bezoek aan Shimla met o.m. The Mall, Viceregal Lodge en de Jakhoo Heuvel (2455m) voor een mooi zicht op de stad. Op de heuveltop is er ook een mooie tempel gewijd aan Hanuman, de apengod.

Naar Sarahan, de toegangspoort tot Kinnaur. In een idyllische setting van hoge pieken als
Shirkrand en Basha, en omringd door loof- en naaldbossen, bezoek je de Bhimkali tempel,
een uniek voorbeeld van Indo-Tibetaanse bouwkunst.

Langs de wilde Sutlej-rivier rijd je naar de Sangla-vallei. Tijdens de korte zomerperiode staat hier alles overweldigend in bloei. Je wandelt rond het dorpje Chitkul (3450m) langs de Baspariver en naar het dorp Bisteri om te genieten van de natuur en de vergezichten op de Kinner Kailash (6194m).

Na een korte stop bij de boeddhistische gompa van Sangla, rijd je naar het imposante Fort
van Kamru, een van de oudste forten van Himachal Pradesh met zichten op de Sangla-vallei.
Verder naar Kalpa, de oude hoofdstad van Kinnaur. In de namiddag wandeling naar Rogghi.

De weg slingert verder naar Nako (2950m) met verschillende boeddhistische tempels
waarvan er een gewijd is aan Padmasambhava, die het boeddhisme in Tibet introduceerde.
Wegens zijn unieke ligging tussen kleurrijke terrasvelden draagt het dorp terecht de titel ‘Het
Juweel van Kinnaur’. Je vervolgt de route naar Tabo in Spiti. De meer dan duizend jaar oude gompa in Tabo is Unesco Werelderfgoed. Hier trekt de Dalai Lama zich regelmatig terug voor bezinning. De gompa is dan ook een van de belangrijkste in het Tibetaans boeddhisme.

Via het dorpje Lhalung naar de gompa van Dhankar (3870m) die als een arendsnest boven de vallei uittorent. Verder naar Kaza zowat de voornaamste nederzetting van Spiti.

Vanuit Kaza maak je een uitstap naar Kibber, een van de hoogst gelegen dorpen in India, en naar de imposante gompa van Ki.

Voor wie graag wandelt, is het ook mogelijk om een driedaagse trektocht in te lassen die je vanuit Dhankar via Comic naar Kaza brengt. Een heel authentieke ervaring waarbij je eenvoudig overnacht bij lokale families.

Over de Kunzum La (4550m) verlaat je Spiti en kom je in het Lahaul district. Langs de Chandra-rivier bereik je Gramphu vanwaar het via de bekende Manali – Leh Highway naar de districtshoofdstad Keylong gaat. Je vervolgt de route via een spectaculaire bergweg naar Sarchu en steekt ondermeer de 4900m hoge Baralacha pas over.

Een laatste stevige rit brengt je over de Taglang La (5600m) in Leh, de kleine hoofdstad van Ladakh.

Eventueel kan je ook de rit onderbreken met een zijsprongetje naar het meer van Tskokar of Tso Moriri. 

Je kan ook vanuit Keylong zuidelijk reizen naar Manali en zo verder naar Delhi

Einde van de reis na het ontbijt. We werken graag een verlenging van je programma in Ladakh of Kashmir uit. Je kan ook het vliegtuig terug naar Delhi nemen met ’s avonds een doorverbinding naar Europa.

Een roadtrip door het Middenland... Reis mee door een van de meest authentieke delen van de Indische Himalaya

Praktisch

Reisperiode

De beste reisperiode voor deze reis situeert zich van juni tot half september, afhankelijk van je reisroute. De Kunzum La kan vaak door sneeuwval gesloten worden later op het seizoen.

In de regio rond Shimla, kan het ook in de zomermaanden behoorlijk regenen.

In Shimla is er een ruime hotelkeuze met o.m. enkele mooie koloniaal getinte verblijven

In Spiti en Kinnaur verblijf je in een eenvoudige hotels op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet. Op een aantal locaties zijn tijdens het zomerseizoen ook ‘vaste tentenkampen’ beschikbaar.

In Ladakh is er een uitgebreid gamma aan sfeervolle accommodaties, variërend van kleinschalige boetiekhotels tot luxueuze glamping-kampen.

Een reis door Spiti en Kinnaur blijft nog steeds een avontuur. De infrastructuur is niet zo ontwikkeld als in sommige andere delen van India. Goed verharde wegen die het ene jaar nog vlot berijdbaar waren, zijn na een harde winter plots veranderd in ‘pistes’. Een flexibele instelling en enig aanpassingsvermogen zijn dus absoluut vereist.

Op alle reizen heb je een comfortabel voertuig met chauffeur ter beschikking. Daarnaast reist er ook een Engelstalige gids mee. Hij / zij fungeert als je aanspreekpunt, regelt alle praktische aspecten van de reis en geeft je alle info over de cultuur en natuur van het gebied.

Bovenstaande inspiratiereis geeft je slechts een idee van de reismogelijkheden in Spiti en Kinnaur, of bij uitbreiding in Himachal Pradesh. Er zijn nog tal van andere routes, bezienswaardigheden, trektochten,.. die we graag in je programma opnemen.

In de aanloop via Shimla kan je bijvoorbeeld ook nog andere Britse hillstations en mooie stops toevoegen om de reis wat rustiger te laten verlopen.

De meeste reizigers verblijven na een reis door Spiti vaak nog even in Ladakh of Kashmir.

Heb je zelf zaken die je zou willen bezoeken of heb je zelf een route in gedachten ? Laat het ons weten en we geven je eerlijk en correct advies over de haalbaarheid van je plannen.

Elke reiziger is anders en heeft andere verwachtingen. Daarom werken we elke reis volledig uit op jouw maat, zowel qua programma als qua accommodaties.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief